Jump to content
Sign in to follow this  
Misu

[Info] NVIDIA GeForce RTX 2080 Super – Insa cat de super?

Recommended Posts

IMG_8654-653x408.jpg

NVIDIA GeForce RTX 2080 Super – Insa cat de super?

In scurta perioada de cand lucrez la Zona am avut sansa de a testa cele mai noi si mai faine jucarii din lumea IT, iar astazi, voi vorbi despre cireasa de pe tort. Le piece de la resistance, sau cum au numit-o producatorii, NVIDIA GeForce RTX 2080 Super: cea mai puternica placa video din seria Super de la NVIDIA care vine ca un upgrade peste „vechea” RTX 2080. Singura intrebare ramasa este insa, cat de super este in comparatie cu aceasta?

SPECIFICATII

Din punct de vedere tehnic, RTX 2080 Super este un upgrade mic comparativ cu RTX 2080 si ofera imbunatatiri ici-colo, mai multe nuclee CUDA, frecvente putin mai mari, cateva plusuri pe partea de memorie si un TDP asemanator, insa nu sunt diferente majore cum am vazut la RTX 2060 si varianta Super, spre exemplu. Bine, vorbim deja de o placa extrem de puternica, iar seria Super nu vine ca si competitior, ci inlocuitor, deci orice upgrade este bine-venit atata timp cat reuseste sa pastreze un pret competitiv si sa ofere o calitate buna.

Specs.png

 

Nu mai avem parte de comparatii cu procente si tot felul de chestii de genul din partea NVIDIA asa ca voi vorbi putin despre asteptarile mele vis-a-vis de aceasta placa. Strict din perspectiva specificatiilor din tabelul de mai sus, probabil imbunatatirile aduse ca si performanta vor fi mici, sub 15%, dar asta ramane sa vedem in paragraful dedicat rezultatelor din teste.

DESIGN

GeForce RTX 2080 Super este o placa masiva, fiind nevoie de un sistem de racire sanatos pentru a-i face fata cand ruleaza la capacitate maxima. Design-ul este asemanator cu cel de pe celelalte placi din seria Super despre care am vorbit la inceputul lunii. Partea centrala a placii video este cromata si are logo-ul RTX 2080 Super centrat pe aceasta. Pe laterala acelasi logo GEFORCE RTX intregeste peisajul, alaturi de cele doua alimentari, una 6-pin si inca una 8-pin.

IMG_8651-600x315.jpgIMG_8653-600x315.jpg

Cum am mai spus deja despre variantele Founders Edition, pot spune ca sunt un fan al acestei implementari. Aspect simplu care se potriveste in orice sistem, racire destul de eficienta cu ajutorul unui heatsink mare, racit de doua ventilatoare destul de silentioase si un backplate care intregeste aspectul, facand corp comun cu restul placii.

CONCLUZIE

GeForce RTX 2080 Super este ultima intrare in trilogia Super de la NVIDIA si ofera, la fel ca si restul seriei, performante sporite comparativ cu modelul de baza, pretul pentru aceasta bestie fiind 3500 de lei. Mi-a placut, desigur, iar din perspectiva mea este alegerea perfecta pentru gaming la rezolutie 1440p cu detalii Ultra si beneficii precum RTX si DLSS si un deschizator de porti veritabil spre lumea jocurilor 4K.

Chiar daca nu este un upgrade la fel de mare pe cat au fost RTX 2060 Super si RTX 2070 Super, NVIDIA cred ca a ales sa joace cartea sigura cu aceasta lansare deoarece o imbunatatire prea mare in performante ar fi impins RTX 2080 Super prea aproape de RTX 2080 Ti in timp ce diferenta de pret ar fi fost prea mare. O vad ca pe o situatie 50/50, in care NVIDIA a trebuit sa aleaga pe cine scoate din joc cu aceasta lansare. Fie elimina RTX 2080 printr-o versiune reimprospatata a acesteia, ceea ce au si facut, fie isi elimina copilul cel mai drag, RTX 2080 Ti si incoroneaza RTX 2080 Super drept noua regina a placilor video de gaming.

Daca nu aveti inca o placa din seria RTX si va doriti performanta foarte mare la un pret bun, RTX 2080 Super este o varianta foarte buna si am fost informati si de faptul ca nu doar aceasta, ci majoritatea placilor video din seria RTX, cat si calculatoarele pre-built si laptop-urile care vin echipate cu aceste placi vor veni cu un bundle cadou care contine Wolfenstein:Youngblood si Control; doua jocuri care iti vor pune la incercare placa video cu ajutorul tehnologiei Ray Tracing.

* sursa: https://zonait.ro*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...