Jump to content
Sign in to follow this  
syn

Apple a neutralizat al doilea malware de pe chip-urile M1

Recommended Posts

image.png

Chiar dacă chip-urile Apple M1 sunt ultimul răget pe piața tech, asta nu înseamnă că hackerii nu își pot băga nasul unde nu le fierbe oala. Cu puțin timp în urmă, lumea semnala primul malware pe dispozitivele cu aceste procesoare. Unul mai mult sau mai puțin inofensiv, de altfel.

Apple se confruntă însă cu al doilea malware care și-a făcut loc pe circuitele M1. Este poreclit Silver Sparrow de către cercetătorii de la firma de securitate Red Canary, și se pare că a reușit deja să infecteze aproape 30 de mii de dispozitive macOS.

Compania a luat măsuri, luând urma creatorului de malware și blocându-i accesul la orice cont de developer, astfel încât acesta nu va mai putea trimite pachetele de date care să infecteze și alte dispozitive. Apple menționează că a reușit să neutralizeze complet acest malware, plănuind totodată lansare periodică de update-uri de securitate.

Cele 30 de mii de macOS-uri infectate provin din 150 de țări. Cercetătorii au fost puțin surprinși de faptul că programul a fost executat prin intermediul JavaScript, în condițiile în care niciun alt malware pentru macOS anterior nu a mai folosit acest limbaj.

Și mai interesant este misterul din spatele acestui malware. Teoretic, acesta ar putea fi folosit pentru a descărca o serie de malicious payloads pe dispozitivul infectat, însă Silver Sparrow nu s-a preocupat de acest lucru, și nici cercetătorii, nici Apple, nu-și pot da seama care este scopul său adevărat.

(sursa: zonait.ro)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

Despre Noi

Kround este o comunitate de gaming fondata in anul 2017 cu scopul de a aduce jucatorilor o experienta unica dar placuta alaturi de multi alti jucatori de prin toata lumea.

×
×
  • Create New...